Voorstellingen

“WO BIN ICH?” is een reeks van voorstellingen die menselijke thema`s zoals passie, tragiek, zwakheid, onzekerheid, passiviteit en verrukking op diverse locaties verbeeld.

“WO BIN ICH?” is een dans tweeluik: “WO BIN ICH? over dementie” en “WO BIN ICH ? over lichamelijke beperking”. Beide voorstellingen tonen het proces van het gevecht om gezien te worden, de wil om te leven en te overleven.

In de zomer van 2009 choreografeerde Elsa van der Heijden en gaf Ria Meyers vorm aan de eerste dans solo “WO BIN ICH? over dementie” voor Daniela Näger in het festival zomeravonden Maastricht. Deze dans solo werd genomineerd voor het bekende 14th Internationale Solo Dance Theatre Festival Stuttgart.
Na het succes van hun eerste samenwerking maakte zij samen in 2010 een tweede dans solo “WO BIN ICH? over lichamelijke beperking”. Deze voorstelling werd mede geproduceerd door Cultuurhuis Ainsi Maastricht.
In 2010 gaf het zomerfestival Cultura Nova aan Dans Compagnie Limburg de opdracht om het dans tweeluik “WO BIN ICH?” opnieuw te monteren in het Atrium Ziekenhuis in Heerlen.

“WO BIN ICH?” speelde een veertigtal keren op verschillende locaties in binnen en buitenland. Tot op de dag van vandaag spelen we “WO BIN ICH?” nog steeds op aanvraag voor iedereen die persoonlijk of professioneel met de thema’s Alzheimer en lichamelijke beperking te maken heeft.

In Mei 2012 ging “Souvenirs d’amour” in Première , een dans tweeluik gechoreografeerd door Elsa van der Heijden en vorm gegeven door Ria Meyers. De voorstelling wordt gedanst door vaste danseres Daniela Näger en Annelies Mertens.
Het eerste deel van deze voorstelling , à table, vertelt het leven van geboorte tot de dood. Het tweede deel van deze productie verbeeldt het rouwproces.

“Souvenir d’amour” speelde 40 keer in kerken in de euregio en was een samenwerking met het Euregionale dansplatform Via 2018, het theater aan het Vrijthof en het huis van Bourgondië.
“À table” speelt nog steeds als losse voorstelling voor festivals of andere gelegenheden.

In September 2014 presenteert de Dans Compagnie Limburg “Foxtrotstreet”, een locatieproject getrealiseerd door Annelies Mertens en Daniela Näger. Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en Stichting Odapark.